Blog

Sticla cu emisivitate redusă Low-E

(Low – emissive, adica emisie scăzută de caldură prin radiație, în traducere “mot-a-mot”) este o sticlă pentru geamuri care a fost tratată cu un metal invizibil sau înveliș de oxid metalic, creând o suprafață care reflectă căldura, în timp ce permite luminii sa treacă prin ea. Sticla Low-E este menită să reducă consumul de energie și să sporească confortul în casă.

 Cum funcționează sticla Low-E?

Geamul izolant termic cu sticlă Low-e reflectă căldura emisă de radiatoare și de corpurile din încăpere, menținînd-o în interiorul acesteia, în loc de a o lăsa să se piardă prin ferestre. În acelaşi timp permite căldurii şi luminii solare să treacă prin geam, să încălzească interiorul casei şi, astfel, să contribuie la eficienţa energetică a ferestrelor.

Cum Low-E se aplică? 

În zonele cu climă mai caldă, învelișul de oxid metalic ar trebui să fie aplicat la exteriorul sticlei pentru a menține căldura soarelui afară. În timp ce în zonele cu climă rece, metalul invizibil trebuie aplicat pe partea interioară a geamului din sticlă pentru a menține căldura în interior. În acest fel, căldura radiantă este menținută de aceeași parte a sticlei, în dependență de originea acesteia.

  • Mai puțin condens.
  • Încăperi mai confortabile – izolarea termică presupune mai puţine locuri reci şi curent de aer lângă ferestre şi uşi.
  • Eficienţă energetică – nevoia redusă de încălzire ajută la economisirea de energie.

Cum ne dăm seama că este sticla Low-E?
Cea mai simplă metodă de a identifica un geam Low-E este cu ajutorul unei brichete sau a unei lumînări aprinse, pe care o ținem în dreptul geamului. Se vor reflecta patru lumini în geam, trei de o culoare și a patra de o culoare diferită (de obicei spre mov). Geamul care reflectă lumina de culoare diferită este cel cu depunere Low-E.

b2ap3_thumbnail_blog6.png

* În imagine nu se vede această deosebire, spectrul de emisie al luminii diferite nu a fost captat de obiectivul aparatului foto.
De asemenea, compania noastră deține un detector Low-E, cu ajutorul căruia, în timpul montării construcțiilor, la solicitarea clientului, acestuia i se demonstrează prezența stratului de oxid metalic.

Заказать звонок
+
Позвоните мне!
iGeam Service